10 λόγοι που κάνουν δημοφιλή τον ADSLakias
 1. Για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να μπεις σε περισσότερα από ένα sites (π.χ όταν ένα torrent κατεβαίνει πολύ αργά οπότε κοιτάζεις αν υπάρχει κάποιο με περισσότερους seeders), τα πολλαπλά αποτελέσματα του adslakia είναι χρήσιμα.
 2. Οι περιλήψεις των αποτελεσμάτων ίσως σου γλυτώσουν χρόνο (π.χ ένα τραγούδι μπορεί να ανήκει σε πολλούς διαφορετικούς δίσκους, ίσως λοιπόν οι περιλήψεις σου γλυτώσουν μερικά clicks).
 3. Δεν χρειάζεται να εισάγεις πολλές φορές αυτό που ψάχνεις. Μια φορά στον adslakia και τέλος.
 4. Μείνε στις εξελίξεις. Στη σελίδα Περισσότερα θα βρεις τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα αρχεία torrent (συνήθως με αυτά πιάνεις μεγάλες torrent ταχύτητες).
 5. Δεν ξέρεις τι άλλο να κατεβάσεις; Στα Περισσότερα έχει videoclips πρόσφατων τραγουδιών, trailers νέων ταινιών.
 6. Μπορείς να το δείξεις και στον αρχάριο φίλο σου αφού ο ADSLakias έχει και Βοήθεια.
 7. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, για λίγες ώρες, είναι διαθέσιμα δωράκια. Άμα τα πετύχεις, τα πέτυχες.
 8. Υπάρχουν σελίδες σχετικά με torrents Βοήθεια Υπηρεσίες Περισσότερα 2010 2009 2008 Κριτική ταινιών αλλά και άσχετες με torrent απόψεις (κάτι σαν blog) για μουσική αστεία βίντεο
 9. O ADSLakias έχει χιούμορ. Τέλος.

3 φορές τον χρόνο ο adslakias αλλάξει εμφάνιση

Από το 2007 και συνεχίζει!

Ο ADSLakias ξεκίνησε σαν πείραμα τεχνολογιών HTML και CSS
Δημιουργία ιστοσελίδων. Μια γρήγορη εισαγωγή. Πολύ γρήγορη.
  Εισαγωγή στην HTML. Η HTML το μόνο που καθορίζει είναι το πως θα φαίνονται τα στοιχεία μιας σελίδας π.χ αν ένα κείμενο θα είναι με έντονα γράμματα, ποια θα είναι η στοίχιση μιας εικόνας σε σχέση με τα υπόλοιπα στοιχεία. Αυτό επιτυγχάνεται με το να βάλεις το στοιχεία αυτά στα κατάλληλα tags (ετικέτες). Σε πρώτη φάση μπορεί κανείς να παίξει με την HTML κάνοντας αλλαγές μέσα από ένα γραφικό περιβάλλον και βλέποντας πως αντικατοπτρίζονται οι αλλαγές αυτές στον κώδικα ή το ανάποδο. Για πειραματισμό σε γραφικό περιβάλλον ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
  1. Kατέβασε το Seamonkey από την σελίδα http://www.seamonkey-project.org/start/ και εγκατέστησέ το.
  2. Φόρτωσε το Seamonkey και πήγαινε Window > Composer στο Μενού.
  3. Βρίσκεσαι στην όψη Normal (βλέπε την καρτέλα κάτω αριστερά). Γράψε κάτι και κάνε κλικ στην καρτέλα HTML Source.
  4. Στο HTML Source βλέπεις των κώδικα που που θα βλέπει ο χρήστης στον φυλλομετρητή του (δηλαδή ό,τι φαίνεται στο Νormal)


Ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων τις ταινίας ή του τραγουδιού κτλ δεν επιθυμεί να το αποκτήσεις χωρίς να πληρώσεις, δεν είσαι νόμιμος. Αυτό είναι το υπάρχον καθεστώς. Μάλιστα το κλείσιμο του Pirate Bay ήταν τρανή απόδειξη αυτού.

Ας το φιλοσοφήσουμε όμως. Μερικοί λόγοι για τους οποίους κάποιοι θεωρούν ότι το κατέβασμα ταινιών, τραγουδιών, βιβλίων και λοιπών έργων πνευματικής ιδιοκτησίας δεν είναι έγκλημα:

 1. Τα περισσότερα από αυτά που κατεβάζουν δεν θα τα αγόραζαν ούτως ή άλως.
 2. Με το να κατεβάσεις, δοκιμάζεις και μαθαίνεις καλλιτέχνες και έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να αγοράσεις κάτι δικό τους.
 3. Το να δανείσεις σε ένα φίλο σου ένα DVD δεν είναι κακό.
 4. Οι εταιρίες θα έπρεπε να υοθετήσουν τις εξελίξεις και όχι να προσπαθούν να τις προσαρμόσουν στις παλιές συνήθειές τους.
 5. Δεν μπορεί να θεωρείται έγκλημα εφόσον το κάνουν όλοι.

Κάποιοι άλλοι το θεωρούν αμαρτία γιατί:

 1. Τα διαφυγόντα κέρδη σύμφωνα με τις εταιρίες είναι μεγάλα.
 2. Θα μπορούσες να μάθεις για κάποιο καλλιτέχνη μέσα από δοκιμαστικά αποσπάσματα του έργου τους ή άλλων promo και όχι μέσω της απόκτησης ολόκληρου του έργου τους.
 3. Ο διαμοιρασμός αρχείων είναι κακό.
 4. Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική.
 5. Το κατέβασμα θα έπρεπε να γίνεται μέσα από ένα ελεγχόμενο σύστημα και όχι με τον υπάρχον ανεξέλεγκτο τρόπο.

Φυσικά υπάρχουν περισσότερα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το σκηνικό αλλάζει. Υπάρχουν εμπορικές συμφωνίες για διάθεση έργων πνευματικής προστασίας μέσω διαδικτύου, οι νομοθεσίες αλλάζουν κυρίως υπέρ του filesharing, όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τα δίκτυα peer-to-peer, η τεχνολογία επιτρέπει ευκολότερο διαμοιρασμό αρχείων.

Σημείωση: Στον ιστότοπο αυτό ουσιαστικά αναδημοσιεύεται πληροφορία που υπάρχει ήδη διαθέσιμη σε άλλα torrent sites ή torrent portals.

Internet Power Tip

Η αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι μια συχνή διαδικασία. Για να δούμε πως μπορούμε να γλυτώσουμε αρκετό κόπο ας δούμε ένα παράδειγμα.

Θέλετε να βρείτε ένα βίντεο με όνομα ellinofrenia στο youtube. Πηγαίνετε στο search.adslakias.com και δίνετε yt ellinofrenia. Αυτό σας πάει αυτόματα στα σχετικά αποτελέσματα του youtube. Το ίδιο μπορεί να γίνει με πολλά άλλα sites.

Μετάφραση της λέξης delicious μέσω του λεξικού του in.gr: δίνουμε ind delicious στο search.adslakias.com. Περισσότερα στο yubnub.

Βελτίωση αναζήτησης

Αν η σελίδα σας φαίνεται ότι αργεί (ουσιαστικά είναι μια ελαφριά έκδοση της yubnub) δοκιμάστε: στον firefox δίνουμε about:config και στο πεδίο keyword.URL βάζουμε http://yubnub.org/parser/parse?command= αντί για http://www.google.com/search?btnG=Google+Search&q=).

(Το tip αυτό βασίζεται στην υπηρεσία yubnub.)